به وبلاگ تخصصی حقوقی احج خوش امدید.احج مخفف انجمن حقوقدانان جوان میباشد و معنای خاص دیگری ندارد وبلاگ احج به بررسی و تحلیل آخرین اخبار و مطالب و ارائه مقالات حقوقی از اساتید و پژوهشگران حقوقی می پردازد و از نظرات خوانندگان در این زمینه استقبال می نماید که توسط محمد حاجی حسین فارغ التحصیل رشته ی حقوق راه اندازی شده .با تشکر از بازدید شما وبلاگ تخصصی حقوقی احج
وبلاگ تخصصی حقوقی احج
اخبار و روزنامه و مقالات و دانلود نرم افزارهای حقوقی 
قالب وبلاگ
مدیر وبلاگ(محمد حاجی حسینی
اخرین نوشته های وبلاگ احج
سایتها و وبلاگهای حقوقی

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان ahaj و آدرس ahaj.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نظر سنجی در مورد عملکرد وبلاگ
قرآن آنلاین




در اين وبلاگ
در كل اينترنت


 

مفهوم كلمه زندان تحت عنوان يسجن، امسك، وقف، در آيات متعدد قرآن كريم ذكر شده است. در آيه 35 سوره يوسف مي فرمايد:

«ثم بدالهم من بعد ما راوا الايات ليسجننه حتي حين»

آنگاه پس از دیدن همه نشانه های (پاکی یوسف) به نظرشان رسید که او را تا چندی به زندان افکنند.

و همچنين در آيه ي 15 سوره ي نساء چنين مقرر گرديده:

«واللاتي ياتين الفاحشه من نسائكم فاستشهدوا عليهن اربعه منكم فان شهدوا فامسكوهن في البيوت حتي يتوفيهن الموت اويجعل الله لهن سبيلا»

(زناني كه عمل ناشايست كنند و چهار شاهد مسلمان بر آنها بخواهيد چنانچه شهادت دادند در اين صورت آن را در خانه نگهداريد تا عمرشان به پايان رسد يا خدا براي آنها راهي پديدار گرداند) عده اي از فقها كه به مشروعيت حبس كردن از نظر قرآن مجيد معتقدند و به قسمت آخر آيه ي 33 از سوره  ي مائده تمسك مي جويند كه مي فرمايد: «اوينفقوا من الارض ...» و مي گويند مراد از نفي در اين آيه زنداني كردن است.

ادامه مطلب
[ چهار شنبه 5 بهمن 1390برچسب:, ] [ 17:3 ] [ محمد حاجی حسین ]
 
 

همواره در طول تاريخ، بزهكاري و ارتكاب جرم و جنايت به عنوان پديده غيرانساني و ضد ارزش هاي اخلاقي و اجتماعي شناخته شده و تبهكاري به عنموان تكان دهنده ترين آسيب اجتماعي در روابط ميان فرد و جامعه مطرح بوده است. واكنش هاي فردي و اجتماعي نيز پيوسته در برابر اعمال تبهكارانه خطاكاران، به اشكال تدافعي و تنبيهي نمود مي يافته و در قالب اعمال مجازات هاي گوناگون تجلي پيدا مي كرده.

اين رويكرد، بيشتر از آن جهت موردنظر قرار مي گرفته كه بخش هايي از خسارات مادي و معنوي ناشي از ارتكاب آن اعمال ناپسند جبران شود.

در گذشته مجازات مجرمين و جبران خسارت ها، عمدتاً به اشكال وحشتناكي همچون انتقام هاي فردي، قومي و قبيله اي، تجاوز و آدم كشي، كشتارها، خونريزي ها و جنگ هاي طولاني، قتل و غارت ها، آتش سوزي، اعمال انواع شكنجه هاي جسمي و رواني و رفتارهاي بي رحمانه و ددمنشانه نسبت به بزهكاران بروز مي كرده است.

با ايجاد تغيير و تحول در جوامع، و قانون مند شدن مجازات هاي مجرمين، مساله كيفردهي اينگونه افراد نيز دستخوش تغييرات گوناگوني شده است.

چنان كه هم اكنون هدف عمده بيشتر نظام هاي كيفري جهان، از جمله جمهوري اسلامي ايران، از اعمال مجازات عليه مجرمين، علاوه بر تنبيه بزهكار ـ كه امروزه جنبه تربيتي و معنوي آن غلبه دارد ـ تاكيد بر فراهم سازي زمينه هاي بازگشت بزهكاران به دامان جامعه مي باشد. چنين اقدامي چند نتيجه مهم در بردارد:

امنيت جامعه را تضمين مي كند. بخش هايي از زيان هاي مادي و معنوي وارده بر فرد و جامعه را جبران مي نمايد و سبب مي شود كه فرد بزهكار در زمان تحمل كيفر خويش، به سازندگي رواني، شخصيتي و تربيتي و حرفه اي خويش نايل آيد و در نتيجه به شهروندي سالم، شرافتمند، متعادل و منطقي بدل شود. امروزه، همچنان كه به تعقيب و تجسس و بازداشت بزهكاران در جوامع رو به رشد جهان اهميت داده مي شود، مرحله محاكمه و تحقيق نيز در فرآيند كيفري، اهميت ويژه يافته است. به همين گونه شيوه هاي قانوني و قضايي اعمال مجازات عليه مجرمين ـ صرف نظر از شكل و نوع آن ها ـ براي جامعه و افراد بزهكار، سرنوشت ساز شده است.

در قرن اخير، وجود تغييرها و تحولات عظيم اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي در دنيا، لزوم نگرشي تازه را در زمينه كيفردهي مجرمان، اجتناب ناپذير ساخت و سبب شد كه نظريه هايي همچون دفاع اجتماعي نوين از مجرمين و تغيير در ساختار سيستم هاي اعمال كيفر (زندان  ها) جايگاه خاصي در جامعه بيابد.
 
 

مفهوم زندان در لغت با الفاظ متعدد از قبيل سجن، حبس، وقف، امسك، آثبت و ساير كلماتي كه حاوي معناي ممنوعيت هستند بيان شده است.

در قرآن نيز كلمه زندان تحت عناوين يسجن، امسك و وقف آمده است.

زندان جايي است كه متهمان و محكومان را در آن نگهدارند. اين كلمه در فرهنگستان ايران به جاي حبس پذيرفته شده است.

لغت زندان در فرهنگ عميد به معناي بنديخانه، محبس خانه و قيدخانه ـ جايي كه محكومان و تبهكاران را در آنجا نگهداري مي كنند و محبس است. در يكي از تعاريف زندان به نقل از الطرق الحكميه في السياسه الشرعيه آمده است:

«زندان و حبس شرعي زنداني كردن فرد در مكاني تنگ و محدود نيست بلكه تنها محدود كردن وي و جلوگيري از تصرفات وي آن گونه كه خودش مي خواهد، است حال اين محدود كردن مي تواند ر خانه يا مسجدي باشد يا به صورت آن كه طلبكار مراقب و همراه وي باشد. به همين جهت پيامبر (ص) زنداني را اسير ناميد».
 
منبع:http://www.prisons.ir

[ چهار شنبه 5 بهمن 1390برچسب:, ] [ 16:59 ] [ محمد حاجی حسین ]


آیت الله صافی گلپایگانی

 

آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی به پرسشی پیرامون حكم شرعی خرید و فروش چك به قیمت كمتر از مبلغ مندرج در آن پاسخ داد.

 

 

 

به گزارش ایسنا، متن پرسش و پاسخ این مرجع تقلید به شرح زیر است:

سوال: خرید و فروش چك اشخاص دیگر به ضخص ثالث به قیمت كمتر چه حكمی دارد؟

پاسخ: بسم الله الرحمن الرحیم. خود چك قابل خرید و فروش نیست اما چنانچه چك صوری نباشد و حقیقتا كسی طلبی در ذمه صاحب چك داشته باشد، می‌تواند طلب خود را به دیگری به قیمت كمتر بفروشد. والله العالم

منبع:http://tohidbakhtiary.ir


 

[ چهار شنبه 5 بهمن 1390برچسب:, ] [ 16:52 ] [ محمد حاجی حسین ]

 

آیت الله صافی گلپایگانی

 

آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی در پاسخ به پرسشی، نظر فقهی خود را در خصوص تغییر جنسیت بیان كرد.

 

 

 

به گزارش ایسنا، متن سوال و نظر این مرجع تقلید به شرح زیر است:

سوال: آیا تغییر جنسیت جایز است یا خیر؟

پاسخ: اگر به معنای آشكار كردن حقیقت زنانه و مردانه اشخاص باشد، چنانچه مستلزم امر حرامی از قبیل نظر نامحرم نباشد، مانعی ندارد و احكام بر رجولیت و انوثیت واقعی جاری می‌شود اما تغییر جنسیت قطعی بر فرض تحقق آن در خارج، جایز نیست. والله العالم

منبع:http://tohidbakhtiary.ir

[ چهار شنبه 5 بهمن 1390برچسب:, ] [ 16:49 ] [ محمد حاجی حسین ]

برای مشاهده کارنامه آزمون وکالت 1390 کلیک فرمائید

 

چند تذکر:

- در هنگام وارد كردن مشخصات، زبان كی‌برد سیستم خود را تغییر ندهید (كی‌برد سیستم بر روی /EN/ باشد).

- ترجیحاً از مرورگر "اینترنت اکسپلورر" استفاده نمائید.

- اسامی پذیرفته شدگام متعاقباً از سوی کانون های محلی اعلام می گردد.

- با توجه به مشکلات جوی به وجود آمده در زمان برگزاری آزمون در کانون گیلان و عدم حضور تعداد بی شماری از داوطلبان، مقرر گردید الزاما کلیه داوطلبان کانون گیلان که در نوبت اول کارت ورود به جلسه را دریافت کرده اند (خواه در آزمون اول شرکت کرده یا نکرده باشند)، در نوبت دوم آزمون که روز جمعه 01/02/1391در شهرستان رشت برگزار می گردد، شرکت نمایند. شایان ذکر است معدل بالاتر هر یک از دو آزمون (در صورت شرکت در آزمون اول) ملاک عمل خواهد بود. ضمنا اطلاعیه توزیع کارت متعاقبا از طریق سایت www.iranbar.org و روزنامه اطلاعات به آگاهی داوطلبان خواهد رسید.

منبع:http://tohidbakhtiary.ir

[ چهار شنبه 5 بهمن 1390برچسب:, ] [ 16:47 ] [ محمد حاجی حسین ]

 

کانون وکلای مرکز

 

دستورالعمل برگزاری مرحله دوم (تشریحی) آزمون وکالت 1390 کانون وکلای مرکز اعلام شد:

 

برای مشاهده کلیک فرمائید

 


منبع:http://tohidbakhtiary.ir

[ چهار شنبه 5 بهمن 1390برچسب:, ] [ 16:44 ] [ محمد حاجی حسین ]

ثبت نام آزمون ورودی دکتری نیمه متمرکز سال 1391 دانشگاه های سراسری شروع شد:

 

برای ثبت نام کلیک کنید

[ چهار شنبه 5 بهمن 1390برچسب:, ] [ 16:43 ] [ محمد حاجی حسین ]

معاونت آموزش قوه قضائیه، نمونه سوالات مصاحبه علمی داوطلبان تصدی امرقضا در سال 1390 را منتشر کرد:

 

نمونه سئوالات شماره یک

 

نمونه سئوالات شماره دو

توجه:  بعد از کلیک بر روی دو گزینه ی بالا صفحه ی جدیدی باز میشود و پس از باز شدن صفحه کمی صبر کنید .....

[ چهار شنبه 5 بهمن 1390برچسب:, ] [ 16:31 ] [ محمد حاجی حسین ]
صفحه قبل 1 ... 87 88 89 90 91 ... 100 صفحه بعد
.: Weblog Themes By Pichak :.

درباره وبلاگ

وبلاگ احج (انجمن حقوقدانان جوان ) به بررسی و تحلیل آخرین اخبار و مطالب و ارائه مقالات حقوقی از اساتید و پژوهشگران حقوقی می پردازد و از نظرات خوانندگان در این زمینه استقبال می نماید که توسط محمد حاجی حسین فارغ التحصیل رشته ی حقوق راه اندازی شده و این وبلاگ طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران فعالیت میکند. با تشکر از انتخاب شما
موضوعات وب
لینک های مفید

سایت مجلس شورای اسلامی

امکانات وب
حق بالاتر از قانون است(ضرب المثل روسی

ابزار هدایت به بالای صفحه

با تشکر از بازدید شما. موفق باشید